Η ομαδική θεραπεία. Της Ηλιάννας Πεσσάρη

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Στη δουλειά μου, σαν ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, αγαπώ να δουλεύω με ομάδες. Οι ομάδες είναι ένα πολύ σημαντικό επόμενο βήμα της ατομικής θεραπείας που έρχεται για να μας αναπτύξει λίγο ακόμα, για να μας διευρύνει λίγο ακόμα, για να μας μάθει για τον εαυτό μας με ένα διαφορετικό τρόπο.

Πολύ συχνά, όταν έρχεται αυτή η στιγμή της μετάβασης ή της απόφασης να μπει κάποιος στην ομάδα, οι άνθρωποι γεμίζουν αγωνία και ερωτηματικά. Γιατί σε ομάδα; Τι διαφορετικό θα μάθω έτσι;

Η ομάδα γίνεται ένα δοχείο όπου  μπορούμε να γνωρίσουμε τον εαυτό μας σε δράση, μπορούμε να τον δούμε μέσα στη συσχέτιση, μπορούμε να τον κοιτάξουμε να αλληλεπιδρά, να δημιουργεί σχέσεις και να  δρα στο εδώ και τώρα. Αυτά που πολύ συχνά οι άνθρωποι συζητούν σε μια ατομική συνάντηση και αφορούν τις σχέσεις τους, παίρνουν σάρκα και οστά στην παρουσία της ομάδας. Ο τρόπος που σχετίζομαι με τους άλλους ανθρώπους γίνεται πραγματικότητα μέσα σε μια ομάδα και όλα αυτά τα συναισθήματα που βιώνω όταν είμαι σε μια συσχέτιση μπορούν να παρατηρηθούν στην πραγματικότητα και στο τώρα, γιατί ακριβώς συμβαίνουν τώρα, χωρίς φίλτρα και χωρίς παρερμηνείες.

Μέσα στην ομάδα ,θα δημιουργήσουμε σχέση όχι μόνο με έναν άνθρωπο αλλά με πολλούς ταυτόχρονα. Θα δούμε τον εαυτό μας να συνδέεται και να υπάρχει παρουσία άλλων, θα διερευνήσουμε όσα αναδύονται όταν έχουμε την προσοχή των άλλων ανθρώπων, όταν κάποιος μας επιλέγει, όταν κάποιος μας ξεχωρίζει. Θα δούμε τον εαυτό μας να διεκδικεί, να βάζει όρια και να υποστηρίζει τη θέση του. Θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε το πώς οι άλλοι άνθρωποι μας βλέπουν και τι επίδραση έχουμε πάνω τους, οι άλλοι της ομάδας, θα μας καθρεφτίσουν όλα τα στοιχεία μας που βοηθούν σε μια αλληλεπίδραση, τα δυνατά μας σημεία, όλα αυτά που εμείς μόνοι μας δεν βλέπουμε, όλα όσα καμία φορά δεν πιστεύουμε ότι έχουμε και όλα όσα δίνουνε στους άλλους μόνο επειδή είμαστε αυτοί που είμαστε.

Σε μια ομάδα, δουλεύουμε με το να δημιουργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και ασφάλειας, σχέσεις όπου μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας και να είμαστε αποδεκτοί και αυτό από μόνο του, πολύ συχνά γίνεται επιδιορθωτικό σε σχέση με όσα έχουμε ζήσει εκεί έξω, στις διάφορες ομάδες και συστήματα όπου ανήκουμε.

Οι ομάδες και τα συστήματα είναι μέρος της ζωής μας, γεννιόμαστε μέσα σε και ομάδα, την οικογένεια μας και μεγαλώνουμε συνέχεια ανήκοντας σε διαφορετικά συστήματα.

Οπότε η ομάδα γίνεται ένας τόπος όπου θα αναβιώσουμε όλα αυτά και θα θεραπεύσουμε όλες μας τις πλευρές που αφορούν το ανήκειν, την αποδοχή και το ποιος είμαι εγώ σε σχέση με τους άλλους.

Η δουλειά στην ομάδα γίνεται ένα θέμα που αφορά όλα τα μέλη της και όχι μόνο δύο ανθρώπους σε ένα δωμάτιο. Η ομάδα γίνεται ένα πολύτιμο δοχείο όπου μέσα σε αυτό μπορώ να χωράω, να υπάρχω, να με βλέπω και να «μεγαλώνω» με ασφάλεια και φροντίδα. Η ομάδα γίνεται ο τόπος όπου μέσα του μπορώ να γνωρίζω τον εαυτό μου και να τον αποδέχομαι γι’ αυτό που είναι κάθε στιγμή, με την βοήθεια όλων των άλλων. Είμαστε μαζί, ανήκοντας σε μια κοινότητα με το ίδιο όραμα και τις ίδιες αξίες, μαθαίνοντας τη συνεργασία, παίρνοντας κουράγιο και ενθαρρύνοντας ο ένας τον άλλον.

Και αφού μάθουμε από αυτά, μπορούμε να τα διευρύνουμε στη ζωή μας εκεί έξω, στις ομάδες που μας περιβάλλουν στην πραγματική ζωή, δημιουργώντας συστήματα που μας χωράνε περισσότερο και όντας πιο αυθεντικοί και αληθινοί με μας και τους άλλους.

Ηλιάννα Πεσσάρη  –  www.prosopikianaptixi.gr
Ψυχολόγος, βιωματική ψυχοθεραπεύτρια
Προσωπική Ανάπτυξη, Χώρος ψυχοθεραπείας και ψυχοδράματος
Ψηλορείτου 11, Καλλιθέα – 2155051995 και 6938165911

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.