Ξεκινά από το ΤΑΙΠΕΔ διαγωνισμός για την υλοποίηση της «υπουργούπολης» στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ-ΕΑΣ στον Υμηττό

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

της ” υπουργούπολης” στο χώρο της πρώην ΠΥΡΚΑΛ

Την  Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 υπεγράφη η σύμβαση  για την ανάθεση στο ΤΑΙΠΕΔ της διενέργειας του διαγωνισμού για την ανάπτυξη του Κυβερνητικού Πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης» (υπουργούπολη το χαρακτηρίζουν  κάτοικοι και φορείς που διαμαρτύρονται)  στις πρώην εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ -ΕΑΣ στον Υμηττό. Την σύμβαση υπέγραψαν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χατζηδάκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Πρόκειται για την κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία του Κυβερνητικού Πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης»- υπουργούπολη– που περιλαμβάνει την δημιουργία ενός νέου διοικητικού συγκροτήματος κτιρίων καθώς και αστικού πάρκου που θα λειτουργήσει ως «πνεύμονας πρασίνου» για την ευρύτερη περιοχή, στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ -ΕΑΣ στον Υμηττό, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Η υπουργούπολη-το Κυβερνητικό Πάρκο «Ανδρέας Λεντάκη» θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο ΣΔΙΤ και ο διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί άμεσα από τη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ. Θα αναπτυχθεί σε έκταση 154 στρεμμάτων όπου στεγάζεται σήμερα η ΠΥΡΚΑΛ, οι εγκαταστάσεις της οποίας θα μεταφερθούν σε άλλους χώρους εντός Αττικής.

Σύμφωνα με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο που έχει εγκριθεί από το ΥΠΕΝ, το 70% της έκτασης (107,5 στρέμματα) θα περιλαμβάνει ελεύθερους χώρους πρασίνου, κοινόχρηστους και κοινωφελείς ενώ η οικοδομήσιμη έκταση θα είναι το υπόλοιπο 30% (46,5 στρέμματα). Σε αυτήν περιλαμβάνονται τόσο τα νέα κτίσματα όσο και μέρος των υφιστάμενων που θα διατηρηθούν και θα αποκατασταθούν.

Στην (υπουργούπολη) προβλέπεται να μετεγκατασταθούν εννέα υπουργεία (Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υγείας, Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών) και ορισμένοι φορείς (ΑΑΔΕ, ΕΕΣΥΠ ΑΕ, ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ, ΕΤΑΔ ΑΕ). Οι υπηρεσίες αυτές σήμερα στεγάζονται κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στον Πειραιά, το Μαρούσι και τον Χολαργό, σε 127 συνολικά κτίρια εκ των οποίων τα 107 είναι μισθωμένα από το Ελληνικό Δημόσιο και τα υπόλοιπα 20 είναι ιδιόκτητα.

Χατζηδάκης: Εμβληματική ανάπλαση

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Η δημιουργία κυβερνητικού πάρκου και πνεύμονα πρασίνου στην καρδιά του αστικού ιστού της περιοχής Δάφνης – Υμηττού αποτελεί μια εμβληματική ανάπλαση για ολόκληρη την Αττική. Ανάπλαση που αποφορτίζει το κέντρο, δημιουργεί ελεύθερους χώρους και χώρους αναψυχής σε πρώην βιομηχανικές εγκαταστάσεις, εξοικονομεί πόρους για το Δημόσιο και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής».

Σταμπουλίδης: Πρόκληση για εμάς η εμπιστοσύνη

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και Επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δήλωσε: «Για το ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί μεγάλη ευθύνη αλλά και πρόκληση η απόφαση της Πολιτείας και του Υπουργείου Οικονομικών να μας εμπιστευτεί την υλοποίηση ενός από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έχει πραγματοποιήσει ποτέ το ελληνικό δημόσιο. Το Κυβερνητικό Πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης» είναι ένα έργο που θα έχει έντονο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα για τους κατοίκους του Νομού Αττικής. Ένα έργο που εξορθολογίζει τις δαπάνες της δημόσιας διοίκησης, αναβαθμίζει τις υπηρεσίες προς τους δημόσιους λειτουργούς και γεννά μια νέα δυναμική οικονομία εντός του αστικού ιστού της Αττικής».

Η δημοτική αρχή Δάφνης-Υμηττού, όπως και  η προηγουμένη, κλείνει τα μάτια μπροστά στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την μεταφορά της υπουργούπολης και συντάσσεται ουσιαστικά με τα κυβερνητικό σχέδιο, χωρίς να αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τα θέλω των κατοίκων.

 Κάτοικοι και φορείς του Υμηττού αντιδρούν. Είχαν δώσει αγώνες και συνεχίζουν και σήμερα, για την απομάκρυνση της ΠΥΡΚΑΛ και ο χώρος να αξιοποιηθεί για πράσινο και διάφορες κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δομές που έχει ανάγκη η ευρύτερη περιοχή. Έχουν καταφύγει στο ΣτΕ αναμένοντας την απόφαση.

Πηγή: Ρωγμή στην ενημέρωση

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.