Χρέος ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ επωμίστηκε η Δημοτική Επιχείρηση ΔΕΚΑ και αποκαλύφθηκε το 2013, όταν έφτασαν τα απλήρωτα τιμολόγια στην επιχείρηση, για να κάνει «μόστρα» ο Προκόπης Παυλόπουλος στα εγκαίνια του μνημείου εκτελεσθέντων πατριωτών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής…
«Σωτήριον έτος» 2013. Στο Δήμο Καισαριανής φτάνουν ειδοποιήσεις απαιτήσεων κάποιων εργολάβων ύψους ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ για εργασίες κατασκευής του μνημείου εκτελεσθέντων πατριωτών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, το οποίο είχε κατασκευαστεί επί εποχής Κώστα Καραμανλή… Τη δαπάνη είχε δεσμευτεί ότι θα αναλάβει ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή Προκόπης Παυλόπουλος. Προφανώς ΔΕΝ την ανέλαβε…
Τα (πολλά…) λεφτά τα επωμίστηκαν οι πολίτες από τότε μέχρι σήμερα και δεν γνωρίζω αν έχει εξοφληθεί το ποσό της «δέσμευσης» του μετέπειτα προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτά τα ποσά συνέβαλαν να μη μπορεί να ορθοποδήσει η Δημοτική Επιχείρηση μέχρι σήμερα…
Η αφερεγγυότητα του Π. Παυλόπουλου δεν εμπόδισε τον δήμαρχο εκείνης της εποχής Θ. Μπαρτζώκα να πλέξει το εγκώμιό του, για άλλη μια φορά, χαρακτηρίζοντάς τον, σε δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ, λίγο-πολύ ως σωτήρα της Αθήνας στα «Δεκεμβριανά» του 2008…
Αποδεικνύονται βαθιές οι ρίζες της πλήρους συνεργασίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ με τον μετέπειτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας… Η τωρινή του «επίθεση» στην κυβέρνηση της παράταξης που τον εξέθρεψε πολιτικά προφανώς δεν είναι συγκυριακή…
Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, από το 2005, αποφάσισε να φτιάξει «αντιστασιακό» προφίλ με τη χρηματοδότηση και κατασκευή του Μνημείου εκτελεσθέντων πατριωτών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Σε συνεργασία με τον ΟΣΚ, φυσικά, η άδεια του οποίου ήταν απαραίτητη.
Κατασυγκινημένος ο τότε πρωθυπουργός, δήλωσε ότι «υποκλίνεται στη θυσία» των πατριωτών που εκτελέστηκαν. «Θέλω να συγχαρώ από την καρδιά μου, όλες και όλους όσοι έχουν συμπράξει στις μακρές προσπάθειες για τη δημιουργία του μνημείου, που εγκαινιάζουμε σήμερα: Το Δήμο της Καισαριανής, τους δημότες, τους πολίτες που ενστερνίστηκαν την ιδέα αυτή και πάλεψαν για την πραγματοποίησή της. Οφείλω, όμως, να ομολογήσω ότι η επίσημη Πολιτεία άργησε πολύ να ανταποκριθεί στη φωνή των πολιτών της Καισαριανής και όχι μόνο. Καθυστέρησε να ανταποκριθεί στο χρέος της απέναντι στην Ιστορία και απέναντι σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία»,είχε τονίσει στον λόγο του ο Κώστας Καραμανλής.
Τέλος,ο δήμαρχος Καισαριανής, Θ. Μπαρτζώκας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο δήμος για να γίνει ο χώρος του Σκοπευτηρίου χώρος ιστορικής μνήμης, ενώ έκανε ειδική μνεία στη βοήθεια που προσέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παρακολουθούσε την εκδήλωση».
Τρεις μήνες πριν, τον Μάρτιο του 2005, σε σύσκεψη μεταξύ Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων κ. Π. Παταργιά, Υπουργού Παιδείας κυρίας Γιαννάκου, δημάρχου Καισαριανής κ. Μπαρτζώκα και του κ. Καμπάκα(με ποια ιδιότητα άραγε;),η Υπουργός έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία του Μνημείου εκτελεσθέντων πατριωτών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, σε συνεννόηση με τη Σκοπευτική και τον ΟΣΚ, ο οποίος, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, παίζει κυρίαρχο ρόλο δια του κ. Παταργιά (δίπλα στην κυρία Γιαννάκου, με τα άσπρα μαλλιά).
«Και για λόγους πολιτικούς και για λόγους ουσίας έδωσα την έγκριση μου να εγκατασταθεί το μνημείο αυτό, επιλύοντας οποιαδήποτε νομικά προβλήματα θα υπάρχουν. Ταυτόχρονα, στο μέλλον θα εξετάσουμε την υπόθεση να δημιουργηθεί και άλλη υποδομή εκεί, όπως π.χ. ένα μουσείο Εθνικής Αντίστασης ή ένα Ινστιτούτο»,δήλωσε η κ. Γιαννάκου.
Το «φέσι» των ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ (500.000) το οποίο υποχρεώθηκε να εξοφλήσει η Δημοτική Επιχείρηση ΔΕΚΑ αποκαλύφθηκε το 2013, όταν έφτασαν τα απλήρωτα τιμολόγια στην επιχείρηση. Η «μόστρα» του «αντιστασιακού» τότε πρωθυπουργού και του «μεγάλου ευεργέτη» της Καισαριανής κ. Παυλόπουλου, ο οποίος είχε υποσχεθεί ότι θα δώσει τα λεφτά για το μνημείο, ΕΓΙΝΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!
Κριτική και σκάνδαλο SIEMENS
Αντιγράφω από τη wikipedia.org στο κεφάλαιο που έχει τίτλο Προκόπης Παυλόπουλος:
Ύστερα από τις μεγάλες πυρκαγιές σε Πάρνηθα και Χαλκιδική ο Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε έντονη κριτική για τη καταστροφή που έλαβε χώρα, καθώς ο κρατικός μηχανισμός φάνηκε ανήμπορος να λειτουργήσει σωστά με αποτέλεσμα να καούν τεράστιες δασικές εκτάσεις. Πολίτες και ΜΜΕ κάλεσαν τον τότε υπουργό εσωτερικών να παραιτηθεί, ο οποίος όμως αρνήθηκε.
Το 2005 αποκαλύφτηκε ότι ο στενός του συνεργάτης Θανάσης Χούπης είχε προχωρήσει σε χιλιάδες παράνομες προσλήψεις στο Ελληνικό δημόσιο. Ο Προκόπης Παυλόπουλος κατηγορήθηκε ότι είχε και ο ίδιος συμμετοχή, χωρίς όμως να υπάρξουν απτές αποδείξεις.
Ως υπουργός Εσωτερικών απασχόλησε την κοινή γνώμη λόγω των γεγονότων που ακολούθησαν της δολοφονίας του δεκαεξάχρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικούς στα Εξάρχεια. Μετά το περιστατικό ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησήτου για λόγους ευθιξίας, παραίτηση όμως που δεν έγινε δεκτή από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Στις αρχές του 2011 βγήκε το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της βουλής, το οποίο παρουσίαζε συμμετοχή του Προκόπη Παυλόπουλου στο μεγάλο σκάνδαλο της SIEMENS. Το πόρισμα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στο μικροσκόπιο της κοινοβουλευτικής έρευνας προτείνει να μείνουν και οι χειρισμοί του κ. Παυλόπουλου η επιτροπή. Οι ενέργειες του πρώην υπουργού Εσωτερικών (2007-2009) σχετικά με το C4I και συγκεκριμένα με τα υποσυστήματα CDSS προκαλούν ερωτηματικά στα μέλη της επιτροπής τα οποία αποφάνθηκαν ότι είναι προφανές, ότι ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος δεν διαχειρίστηκε με την πρέπουσα προσοχή την δημόσια περιουσία, η οποία του ήταν διεπιστευμένη με την ιδιότητά του ως Υπουργού».