Οι πρώτοι γιατροί του συνοικισμού ήταν ο παθολόγος Νικόλαος Φραγκιάδης (μετέπειτα Δήμαρχος), ο γυναικολόγος Ιωάννης Παπανικολής, στη γωνία Κολοκοτρώνη – Συβρισαρίου, ο Νέστωρ Δημόπουλος, ο μαιευτήρας Ευάγγελος Ευγενίδης, στη γωνία Μαγνησίας και Προύσσης, ο παθολόγος Γκούμας και ο Νικ. Παπαδημητριάδης. Ο Πεδιωτίδης, παθολόγος στην Κρυστάλλη, ο Ιωάννης Ζαμάνης (πατέρας του σημερινού γιατρού Ζαμάνη) παθολόγος στην Ανάληψη, ο Ανδρέας Καραβελάκης, καρδιολόγος, αρχικά στο Αναρρωτήριο και αργότερα στη γωνία Χρ. Σμύρνης και Ευαγγελικής Σχολής, ο Ιωάννης Παπαδόπουλος, Μαγνησίας 44, ο Ιωάννης Καπιτσάκης, Μαγνησίας 6, ο παθολόγος Άγγελος Βασιλειάδης, Καισαρείας και Κρυστάλλη, ο Νικόλαος Παπαδάκης, Ανδρομέδας 22 και ο Νικ. Περγαμηνέλης. Μεταπολεμικά ο Στέλιος Γρηγοριάδης και η παιδίατρος Μαρία Παπανικολάου, Χρ. Σμύρνης και Βουτζά.
Οι πρώτοι οδοντίατροι ήταν ο Φιλοκτήμων Σεραφετινίδης στην οδό Κύπρου 60, ο Γιάννης Αναστόπουλος και ο Κων/νος Κανταρέλης. Την ίδια εποχή στη γωνία Χρ. Σμύρνης και Κύπρου είχαμε και άλλη οδοντίατρο, τη Νίνα Ζωγραφίδου – Κεχράκου. Ο σύζυγός της Γιώργος Ζωγραφίδης ήταν ο πρώτος οδοντοτεχνίτης.
Πρακτικοί γιατροί ήταν η πασίγνωστη Τσουβαλού (Δεληλάμπρου) στον ομώνυμο δρόμο πίσω από το σχολείο του Χαραλαμπόπουλου και ο Καρακιοπέκης στην Άνω Γούβα. Αν και δεν ήταν γιατροί, πρόσφεραν ουσιαστικές υπηρεσίες. Και οι δύο ήταν ειδικοί στα τραύματα, ιδιαίτερα των οστών. Και βέβαια δεν έλειπε και η πρακτική μαμή, η κα Παρίση στον Άγιο Λάζαρο. Μαμή όμως ήταν και η σύζυγος του Ευγενίδη, Αιμιλία.
Οι πρώτοι φαρμακοποιοί ήταν ο Αντζιτίρης, Χρ. Σμύρνης και Π. Τσαλδάρη, ο Ευάγγελος Εμμανουήλ το 1924 στη Χρ. Σμύρνης και Μ. Ασίας, ο Παν. Ψίλογλου, αρχικά στο χώρο του Αντζιτίρη και στη συνέχεια στη Χρ. Σμύρνης και Ευαγγελικής Σχολής, η Χρύσα Σαρόγλου στην οδό Ιθώμης και αργότερα ο Εμμ. Δουλάς στη Χρ. Σμύρνης 44 και Παν. Τσαλδάρη και η Ιφιγένεια Φίτσου, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως καθώς και ο Κων. Λάμπρου στην Κολοκοτρώνη και Χρ. Σμύρνης.
Απ’ το βιβλίο “90 χρόνια Βύρωνας” με την άδεια του συγγραφέως Απόστολου Κοκόλια