Την απόλυτη προσήλωση της κυβέρνησης στην προστασία των δασών, με δεσμεύσεις για νομοθετικές πρωτοβουλίες και χρηματοδοτήσεις επισήμαναν οι υπουργοί και οι υφυπουργοί που μίλησαν στο 1ο Forum του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού.

Αξίζει να τονιστεί ότι στο Forum, έδωσε το «παρών» μια πλειάδα κυβερνητικών εκπροσώπων δηλαδή ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης (ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού), ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς

Τα κυβερνητικά στελέχη επισήμαναν τις ενέργειες των αρμόδιων υπουργείων και τη συνεργασία τους με την τοπική αυτοδιοίκηση για την προστασία των δασών και έδωσαν τα συγχαρητήρια τους για την υπέροχη εκδήλωση που διοργάνωσε ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) και δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος με θέμα «Ο Δεκάλογος σωτηρίας των δασών μας – Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο της Πολιτικής Προστασίας».

Ειδικότερα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης στάθηκε ιδιαίτερα στην αξία της διαδημοτικής συνεργασίας και την παρακαταθήκη που άφησαν οι δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τον εθελοντισμό που βρίσκεται σε διαβούλευση ώστε να ενισχυθούν οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. «Σχετικά με τον εθελοντισμό χρειάζεται ένα πλαίσιο όπου ο εθελοντής να ξέρει τα δικαιώματά του, να ρυθμίσουμε μια σειρά από θέματα που αφορούν την ασφάλισή του, την καταγραφή του», τόνισε ο κ. Βορίδης. Ο κ. Βορίδης απαρίθμησε τρία ζητήματα που έμειναν ως παρακαταθήκη αυτό το «δύσκολο καλοκαίρι» και όπως είπε:

– Ιδρύθηκε ένα υπουργείο (Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας) που μπορεί να αποτελέσει κεντρικό, συντονιστικό, επιτελικό πυρήνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την αποτελεσματική λειτουργία της πολιτικής προστασίας. «Προκύπτει μια πολιτική δομή που δίνει την πολιτική προτεραιότητα, την πολιτική στόχευση της κυβέρνησης».

–  Οικοδομήθηκε ισχυρός μηχανισμός στήριξης της κοινωνίας, πολύ ισχυρός μηχανισμός καταβολής αποζημιώσεων και επανορθώσεων των ζημιών.

– Προέκυψε πολύ στενή σχέση ανάμεσα στην πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών: «Από όλη αυτή τη δοκιμασία βγαίνουν τα εξής συμπεράσματα: Μεγαλύτερη εγρήγορση, καλύτερη οργανωτική δομή. Πιστεύουμε πολλά και περιμένουμε πολλά από το καινούριο υπουργείο, από τον αποτελεσματικότερο συντονισμό ανάμεσα στις υπηρεσίες. Μένει ως κληρονομιά ένας πολύ ισχυρός, μοναδικός πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα αποζημιωτικός μηχανισμός που είναι δίπλα στον πολίτη και βοηθάει τους πολίτες που έχουν πληγεί να επουλώσουν τις πληγές τους. Πρέπει να ενισχύσουμε τον μηχανισμό, με τον οποίο θα προστατεύουμε τα δάση μας, το περιβάλλον μας, τις περιουσίες μας αλλά και τις ανθρώπινες ζωές», .

Με τη σειρά του  ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας στην ομιλία του, στάθηκε μεταξύ άλλων στα θεσμικά και χρηματοδοτικά εργαλεία που αναπτύσσει το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να συνδράμει την αυτοδιοίκηση στον κρίσιμο ρόλο της για την ενίσχυση του σύγχρονου πλαισίου της Πολιτικής Προστασίας και ανέπτυξε το πλέγμα των πρωτοβουλιών που έχει λάβει προς αυτή την κατεύθυνση το υπουργείο Εσωτερικών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον ρόλο των εθελοντών που ενισχύεται μέσα από το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών – το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση – για τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση. «Βάζουμε ένα καινούριο πλαίσιο, πιο διαφανές, πιο λειτουργικό και είμαι σίγουρος ότι όλοι θα το αγκαλιάσουμε», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

«Εθελοντισμός και στήριξη ώστε να ενισχύσουμε την αλλαγή κουλτούρας που θέλουμε, χρηματοδότηση για να βγάζουμε τα χρήματα στο τραπέζι και πάνω απ’ όλα μια βούληση πολιτική η οποία λέει ότι το δάσος είναι κάτι που έχουμε στην καρδιά μας», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης μίλησε για την εγκαθίδρυση μιας σχολής Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας που οι εθελοντές θα αποκτούν εξειδίκευση, ενώ τόνισε ότι είναι ανάγκη για μία συστηματική οργάνωση του εθελοντισμού.

«Θα γίνουμε πιο πρακτικοί και πιο αποτελεσματικοί, αυτό θα κάνουμε μέσα απ’ αυτή τη σχολή δίνοντας ακόμη και πιστοποιητικά και όλα όσα συζητήσατε. Πρέπει να γίνει, θα πρέπει να βρούμε τα κονδύλια είτε εθνικά είτε ευρωπαϊκά για να δώσουμε στους εθελοντές όσα χρειάζονται. Δεν είναι μόνο συμπλήρωμα των σωμάτων ασφαλείας και της πυροσβεστικής, είναι η ίδια η ψυχή της κοινωνίας που εκδηλώνεται την ώρα της κρίσης», επισήμανε ο κ. Στυλιανίδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε πως πρόκειται για «Υπόθεση ενότητας» το θέμα της προστασίας του Υμηττού. Όπως είπε ο Υμηττός πρέπει να ενταχθεί σε ένα σχέδιο και σε ένα όραμα που θα αφορά ολόκληρη την Αττική και γιατί όχι όλη την Ελλάδα.

«Το στοίχημα και το όραμά μας είναι αυτό το φυσικό, περιβαλλοντικό, ιστορικό, θρησκευτικό απόθεμα να γίνει καθημερινή ζωή για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Είναι ένα ζωντανό βουνό, το νήμα που συνδέει την αρχαιότητα, με το Βυζάντιο, την Επανάσταση με τον 20ο αιώνα, την κατοχή, χίλιες δυο καταστάσεις οι οποίες είναι τμήμα της ιστορίας μας. Τεράστια υποχρέωση να προστατεύσουμε αυτό το βουνό κρατώντας το ζωντανό», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ακόμη αναφερόμενος στους εθελοντές είπε: «1500 άνθρωποι μάχιμοι και μαχητές ‘έχουν σώσει αυτό το βουνό και τους οφείλαμε να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια να τους δώσουμε ό,τι καλύτερο για να μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά υπό τις καλύτερες συνθήκες.

Πολιτεία, εθελοντισμός, εθελοντικό κίνημα και τοπική αυτοδιοίκηση είμαστε από την ίδια πλευρά του λόφου, είμαστε ενωμένοι έχουμε σχέσεις αλληλεγγύης και μας συνδέει ένα κοινό όραμα και ένα κοινό σχέδιο για τη ζωή μας στην Αττική, για τη ζωή μας στον Υμηττό και στις πόλεις που έχουμε γύρω από τον Υμηττό», επισήμανε ενώ προσέθεσε ότι έχουν διατεθεί 150 αστυνομικοί σε όλους τους δήμους που συνδέονται και ενώνονται στον ΣΠΑΥ. Τέλος ζήτησε να δημιουργηθεί μία κοινή ομάδα εργασίας από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Εσωτερικών σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ η οποία θα παρακολουθεί και θα τσεκάρει ένα προς ένα τα προς εκτέλεση έργα και θέματα και να προετοιμαστε για την επόμενη σεζόν.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος τόνισε τον σημαντικό ουσιαστικό ρόλο του υπουργείου του για την δασοπροστασία.

Όπως σημείωσε ήδη συζητούν και διαπραγματεύονται την επόμενη ΚΑΠ, όπου έχουν φροντίσει να περιλαμβάνει μέσα αντίστοιχα προγράμματα που θα υποστηρίξουν και την πρόληψη και την αποκατάσταση. «Θέλουμε το βάρος να γυρίσει στην πρόληψη. Η φιλοσοφία στην επόμενη ΚΑΠ έχει αλλάξει έχουμε κάνει στροφή σε δράσεις περιβαλλοντικές, με λιγότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, λιγότερο αποτύπωμα άνθρακα στο περιβάλλον αλλά και με χρήσεις ωφέλιμες για το περιβάλλον. Ερχόμαστε να συναντήσουμε και να συνδεθούμε με τη λεγόμενη Πράσινη Συμφωνία 2020-2030 και να ταυτιστούμε συντονιστούμε με την Πράσινη Συμφωνία ώστε όλες μας οι δράσεις να είναι συντονισμένες με αυτήν», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Στις διαχειριστικές μελέτες για τη φροντίδα των δασών που ξεκινάει το ΥΠΕΝ σε 38 δασικά οικοσυστήματα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, τονίζοντας ότι θέλουν ένα δάσος καθαρό από καύσιμη ύλη συσσωρευμένη βιομάζα, καθαρό δηλαδή στον τάπητά του, αλλά και ένα δάσος που να είναι προστατευμένο από ανθρωπογενείς προσβολές, καθώς και «κερδοφόρο» για τον εαυτό του, να βασίζεται σε μία αειφορική διαδικασία που θα θρέφει, θα δίνει εισόδημα στους ντόπιους που το περιποιούνται, το καθαρίζουν, το υλοτομούν.

«Μαζί με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχουμε βάλει στο πρόγραμμά μας την άνοιξη να μπαίνουμε να καθαρίζουμε για να προστατεύσουμε τα κρίσιμα των κρισίμων δασών. Και κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών μπαίνουμε και στα υπόλοιπα 38», σημείωσε ο κ. Αμυράς.

Ακόμη επισήμανε ότι στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων έχουν πάρει από το Ταμείο Ανάκαμψης 200 εκατομμύρια ευρώ για να φυτέψουν δέντρα. «Οι πυρκαγιές του Αυγούστου μας υποχρέωσαν να τροποποιήσουμε αυτό το Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων και να το προσανατολίσουμε σε ένα ποσοστό του στις περιοχές που κάηκαν. Μέσω αυτού θα πρασινίσουμε όπου δεν μπορεί η φύση τις περιοχές αυτές και εκεί που το δάσος συναντά τον οικισμό ή ο οικισμός το δάσος, εκεί θα φτιάξουμε τις μεικτές ζώνες, τις πράσινες ζώνες με δέντρα που μπορούν να αντέξουν στη φωτιά ή να την επιβραδύνουν έτσι ώστε να προστατεύσουμε τους οικισμούς.

Αυτό θα γίνει και στον Υμηττό. Είναι ενταγμένος στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων», σημείωσε ενώ προσέθεσε ότι εγκρίθηκε η μελέτη για μία αναδάσωση στον Υμηττό και για μία πιλοτική αναδάσωση σε άλλες περιοχές. Η αναδάσωση στον Υμηττό αφορά σε περιοχές που είχαν καεί το 2015, στη Βάρη, στην Ηλιούπολη και στην Αργυρούπολη. Επιπλέον ανέφερε ότι ξεκινούν οι πιλοτικές αναδασώσεις στην Πάρνηθα, στη Ροδόπη, στη Δυτική Μακεδονία και σε κάποιες άλλες περιοχές, όπου θα φυτευτούν γύρω στα 100.000 δέντρα και θα παρακολουθούν με δορυφορικά μέσα και τεχνολογία αιχμής την εξέλιξη του καθενός φυταρίου.

Επίσης, ο κ. Αμυράς είπε ότι αναδιατάσσουν τις δασικές υπηρεσίες και τις προσελκύουν στην ψηφιακή εποχή, καθώς οργανώνουν και ετοιμάζουν το λεγόμενο e-dasos, «μια πλατφόρμα μόνο για τις δασικές υπηρεσίες ώστε να μιλάνε όλες την ίδια γλώσσα και να έχουν όλοι τους ίδιους κανόνες».

Ταυτόχρονα ο κ. Αμυράς γνωστοποίησε ότι έχουν ζητήσει την πρόσληψη 300 μονίμων δασικών υπαλλήλων, ενώ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εγκαινιαστεί ένα κέντρο περιβαλλοντικής αφύπνισης στο δήμο Καισαριανής.

Πηγή: greenattica.gr

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.