Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη, για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή:

Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,

Αγαπητοί εκπρόσωποι των προσφυγικών σωματείων,

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Επιτρέψτε μου με τον χαιρετισμό μου να σας καλωσορίσω στην πρώτη συμβολική πράξη ενός έτους που, χωρίς αμφιβολία, θα έχει αρκετές σημαντικές στιγμές.

Το 2022 είναι η φορτισμένη συναισθηματικά όσο και σημαντική επέτειος των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Συμπληρώνονται εκατό χρόνια από μια εθνική καταστροφή, η οποία γέννησε, ωστόσο, τις προσφυγικές πόλεις στις οποίες σήμερα ζούμε.

Μετά την εθνική ανάταση του 2021 και των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, φέτος είναι μια χρονιά σεβασμού και μνήμης. Σεβασμού στους ανθρώπους που χάθηκαν, σεβασμού σε όσους πολέμησαν, ξεριζώθηκαν, έχασαν τα σπίτια τους και εξαναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν εδάφη που ήταν επί πολλούς αιώνες ελληνικά.

Αυτοί οι άνθρωποι, οι πρόγονοί μας, έχασαν τα πάντα και αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν από το μηδέν στην Ελλάδα, με ελάχιστη ή καθόλου βοήθεια από την κατεστραμμένη οικονομικά πολιτεία, που και η ίδια γονάτισε σε ένα πόλεμο που εξάντλησε τις λιγοστές της δυνατότητες.

Βίωσαν όμως, και αυτό είναι το χειρότερο, την διάκριση και τον ρατσισμό, σε ένα έργο που χιλιοπαιγμένο που μας δείχνει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Έχοντας βιώσει φρικαλεότητες και ασύλληπτες δυσκολίες για να μπορέσουν να σωθούν, η δυσανεξία της τότε ελληνικής κοινωνίας σε καθετί διαφορετικό και φτάσαμε στο σημείο οι γηγενείς, να αμφισβητούν ακόμα και την ίδια την «ελληνικότητα» των προσφύγων!

Η ζωή όμως προχώρησε.

Οι άνθρωποι αυτοί εγκαταστάθηκαν εδώ. Έχτισαν πόλεις, έχτισαν ζωές, τις υπερασπίστηκαν και πολέμησαν τελικά και έδωσαν τις ζωές τους στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και αργότερα στην Εθνική Αντίσταση. Μετέτρεψαν τον Βύρωνα, την πόλη της προσφυγιάς, στην πόλη των Αγώνων και της Αντίστασης. Αγωνίστηκαν και πάλεψαν όχι μόνο για την επιβίωση τούτης εδώ της χώρας, αλλά και για την ευημερία της.

Ο Δήμος του Βύρωνα, με τη σημερινή συμβολική εκδήλωση, τιμά και κάνει την αρχή σε μία σειρά δράσεων και εκδηλώσεων αφιερωμένων στην φετινή επέτειο των 100 ετών. Ως δημοτική αρχή, θεωρούμε χρέος μας να κρατήσουμε τη μνήμη ζωντανή, και αυτή είναι η κατεύθυνσή μας.

Σήμερα λοιπόν, με τη σημαία της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος να κοσμεί ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης μας, κάνουμε το πρώτο βήμα για να ζωντανέψουμε τη μνήμη, να ξαναβάλουμε χρώμα στις ξεθωριασμένες, αλλά όχι ξεχασμένες αναμνήσεις.

Σας ευχαριστώ όλους που βρίσκεστε εδώ σήμερα και βοηθάτε να πιάσουμε το νήμα των ριζών μας και να ξαναβρούμε όλα αυτά που στην πραγματικότητα δεν χάθηκαν ποτέ, καθώς η πόλη μας συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής.

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.