Σεφ Λεωνίδας Φραντζολάς – Τηλ. επικοινωνίας: 693 247 2334
Κριθαράκι µε κοτόπουλο & πιπεριές
ΥΛΙΚΑ
150γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
120-150γρ. κριθαράκι μέτριο
½ πράσινη πιπεριά κομμένη μπρινουάζ
½ κόκκινη πιπεριά κομμένη μπρινουάζ
½ κίτρινη πιπεριά κομμένη μπρινουάζ
3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
80γρ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πουρέ
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
50γρ. λευκό κρασί
Ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο
100 γρ. χυμό ντομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
( Κεφαλογραβιέρα τριμμένη )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με χονδρό πάτο, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αφήνουμε να κάψει και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλο μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις μεριές. Το αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και σοτάρουμε κατά σειρά το κρεμμύδι, το σκόρδο με το φρέσκο κρεμμυδάκι και ελάχιστα τις πιπεριές. Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, το κριθαράκι και διατηρούμε στη φωτιά ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και κάνουμε ρεντουξιόν. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και την ανάλογη ποσότητα χλιαρού ζωμού και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας ανά διαστήματα, προσθέτοντας ζωμό α χρειάζεται. 3-4 λεπτά προτού να είναι έτοιμο το κριθαράκι, προσθέτουμε και τα σοταρισμένα κομμάτια κοτόπουλου. Τελειώνουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα
_____________________________________________________
Παπαρδέλες ολικής µε κοτόπουλο και σπανάκι
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. παπαρδέλες ολικής αλέσεως
300 γρ. στήθος κοτόπουλο
1 τεμ. φρέσκο κρεμμύδι
100 γρ. σπανάκι
80 γρ. ελαιόλαδο
60 ml λευκό κρασί
350 ml ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
50 γρ. κασέρι τριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βούτυρο
(προαιρετικά, μικρά κομμάτια ψημένης κολοκύθας)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις παπαρδέλες σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό για 6-7 λεπτά. Παράλληλα αλατοπιπερώνουμε το στήθος κοτόπουλου, το κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για ½ λεπτού από την κάθε πλευρά. Προσθέτουμε τι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι , συνεχίζοντας το σοτάρισμα, σβήνουμε με λευκό κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το ζωμό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τις παπαρδέλες. Βράζουμε για 2-3 ακόμη λεπτά, προσθέτουμε α φύλλα σπανάκι, (την ψημένη κολοκύθα) ανακατεύουμε, βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κασέρι, λίγο βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.