Ας τους ξαναγνωρίσουμε!
H εφημερίδα μας, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου συνεντεύξεων με τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, εγκαινιάζει μια στήλη γνωριμίας με τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους. Σε κάθε τεύχος, 4 Δημοτικοί Σύμβουλοι (με αλφαβητική σειρά), θα απαντούν σε ένα μίνι ερωτηματολόγιο, πιο ελεύθερου χαρακτήρα, με στόχο μια πιο προσωπική απεύθυνση προς τους δημότες!
Αυτές είναι οι ερωτήσεις:
- Ποια είναι η αγαπημένη σου «γωνιά» στην πόλη;
- Ένα προσωπικό σου βίωμα από το Βύρωνα
- Ένα ελάττωμα κι ένα προτέρημα του χαρακτήρα σου
- Μια αγαπημένη ταινία κι ένα αγαπημένο τραγούδι
- Αν ήσουν Δήμαρχος, ποια θα ήταν η πρώτη σου παρέμβαση στην πόλη;
- Η συνεισφορά σου για τη βελτίωση της ζωής στην πόλη
- Αγαπημένη ατάκα/motto
Ορέστης Καππάτος “Δύναμη Ελπίδας”
- Γεμάτος όμορφα σημεία ο Βύρωνας. Θα μπορούσα όμως να πω, οι οδοί Κουταχείας & Πλαταιών, για ιδιαίτερους προσωπικούς λόγους.
- Ο σεισμός του Σεπτεμβρίου 1999. Αν και Κεφαλονίτης, έχοντας ζήσει δυνατούς σεισμούς στο νησί μου, εν τούτοις ο σεισμός εκείνος, αποτέλεσε για μένα, ισχυρό βίωμα στις γειτονιές του Βύρωνα.
- Πολλές φορές, αυτή η ιδιαίτερη «τρέλα» της κεφαλονίτικης καταγωγής μεταφράζεται σε ελάττωμα, μέσω μιας στιγμιαίας «εκρηκτι[1]κότητας», εν πολλοίς παρεξηγήσιμης. Προτέρημα πιστεύω, η διεκδίκηση του δίκιου μου, μέχρις εσχάτων.
- Ταινία, λόγω εφηβικών ονείρων, το «Top Gun». Τραγούδια, θα μνημονεύσω τα εξής, τα οποία δεν μπορώ να ξεχωρίσω: «Danger zone» από την συγκεκριμένη ταινία, «Βρέχει στην φτωχογειτονιά», από το ελληνικό ρεπερτόριο, αλλά και το «Σε ένα παπόρο μέσα» λόγω καταγωγής, γιατί απηχεί τους αγώνες της ιδιαίτερης πατρίδας μου για ελευ[1]θερία από την Αγγλοκρατία, στα μέσα του 19ου αιώνα.
- Η έλευση του Μετρό στον Βύρωνα. Πιστεύω ότι θα έλυνε πολλά από τα υπάρχοντα προβλήματα στις διαδημοτικές συγκοινωνίες, τα οποία ταλαιπωρούν τους συνδημότες μας, ενώ παράλληλα θα «απογείωνε» ποικιλότροπα την πόλη.
- Είτε εντός, είτε εκτός Δημοτικού Συμβουλίου η κατάθεση εποικοδομητικών σκέψεων & προτάσεων για τα θέματα που απασχολούν τους συνδημότες μας.
- «Ημείς ομιλούμεν με πράξεις και όχι με φράσεις κενάς από ουσίαν», φράση που ανήκει στον Διονύσιο Ρώμα , έναν σημαντικό Επτανήσιο άνδρα, με σπουδαία συνεισφορά στον αγώνα του 1821.